بار الکتریکی چیست ؟
با مالش یک میله شیشه ای با ابریشم و آویختن آن از یک نخ دراز می توان نشان داد که دو نوع بار وجود دارد . اگر میله دیگری را با ابریشم مالش دهیم و آن را به میله اول نزدیک کنیم ، دو میله یکدیگر را می رانند . از سوی ذیگر ، یک میله پلاستیکی که پوست خز مالش داده شده است میله شیشه ای را می رباید . دو میله پلاستیکی گه با پوست خز مالش داده شده اند یکدیگر را می رانند .
ما این واقعیت را اینگونه توضیح می دهیم که مالش یک میله به آن بار الکتریکی می دهد و بارهای روی دو میله بر هم نیرو وارد می کنند . واضح است که بارهای روی شیشه و پلاستیک باید از نظر ماهیت با هم متفاوت باشند.
بنجامین فرانکلین اولین فیزیک دان امریکایی بود که علاوه بر دستاوردهایش ، نو ع الکتریسیته ظاهر شده بر روی شیشه را مثبت و نوع الکلتریسیته ظاهر شده بر روی پلاستیک را منفی نامید و این نام ها تا به امروز باقی ماندند. می توان نتیجه این تجربه را این گونه خلاصه کرد که بارهای همنام یکدیگر را می رانند و بارهای ناهمنام یکدیگر را می ربایند .
اثر الکتریکی به مالش شیشه با ابریشم و مالش پلاستیک با پوست خز ختم نمی شود ، هر ماده ای که با ماده دیگر مالش داده شود تا اندازه ای باردار خواهد شد . از مقایسه باز نامعلوم با بار میله شیشه ای که با ابریشم مالش داده شده است ، می توان مثبت یام نفی بودن آن را مشخص کرد. امروزه ماده را در حالت عادی یا خنثی مقدار یکسان الکتریسیته مثبت و منفی می دانند .